Followers

Friday, May 14, 2010

Tag Award



Ucapan terima kasih bebanyak kat mysdear kerana sudi beri award kat Ibu3W.

rules: it's harder than it lookscopy to your own notes erase my answer enter yours and tag twenty(20) people use the first letter of your name to answer each of the following questions.. they have to be realnothing made up if the person before u had the same first initial,u must use different answer u cannot use any words twice and u can't use ur name for the boy/girl name question.

What is your name: Nora (nama panjang Noor Rafidah)

A four letter word: Naif (MMm...Manusia Yang Lurus Kebendulan...Betul ke ni???)

A boy's name: Nash (nama vokalis yg tak kurang hebat gak dolu-dolu..masa tu Nora tengah remaja trang-tang-tang...)

A girl's name: Nordiana, Norhidayah (Name of my beloved sister's)

An occupation: Nurse ( Hmm...cukup allergic dgr nama nurse ni..bkn apa takut jarummm... )

A colour: Navy Blue ( Teringat zaman dolu-dolu sambut abah Ibu3W balik dari kerja dgn pakaian uniform navy nya... )

Something ur wear: Night Dress ( Pakai sekali jer waktu resepsi kahwin sessi mlm khas utk tetamu bangsa lain..maklumla..mama Ibu3W byk kenalan berlainan bangsa..)

A food: Noodles ( MMmm..feveret nih..tak kirala mcm mana bentuknya..rebus,sup,bandung,ladna,kungfu...fuhhh..tangkap lelehhh...)

Something found in the bathroom: Net ( Kerja Hubby la ni...gantung net - jala ikan tu kat dlm toilet....deco-deco la plk...dpt bygkan tak..net dlm blk air... =)

A place: New Zealand ( Teringin nak pergi sana.. Adik pompuan pun ada kat sana kawin ngan org Maori...ish..RM6k pi balik...mana nak carik..satu family dah mkn RM30k..BYkkk..tu... )

A reason to being late: Nightmare Movie ( Haa..ini la puncanya...bila nak tidur mula la pk bkn-bkn...sudah nya..kesiangan la jawabnya..)

Something u shout: No No No....!!! ( Ini la yang dok jerit selalu bila Walin nak buat selerakkan Cd, buku...Bila Wafie nak curi-curi main PSP, Bila Wardah kata nak pakai handfon... )

A movie title: Narnia ( Cerita fantasi kesukaan seisi keluarga )

Something u drink: Nescafe ( Dari dulu sampai skrg tak leh nak minum air ni coz...akan sakit kepala..tp air ni feveret my mom..)

Musical group: Nirvana (dlu2 zaman bercintan cintun ngan hubby..dia selalu dok petik gitar..main lagu nirvana..huhuhu..i likeee....)

An animal: Nyamuk (Heee...paling tak suka ngan makhluk ni..bkn apa..kalo kena kotap ngan dia parut mau mkn bulan baru ilang...bisa tu...)

A Street name : Nirwarna (Ada ke jalan tu? hehe)

A Type of car : Naza ( Hehehe...Tul la tu kan..)


Fuhhh..pecah peluh gak nak jwp....mengalahkan jawab periksa PTK...hahahha....


First time dapat award ni..alhamdulillah menjadi insan terpilih di mata mysdear ni...Thanks..dear..

1. Thank and link the person that gave you the award...... (done!)

2. Pass the award to 15 bloggers you've recently discovered & think are fantastic.... ( under progressing )




Then...,

3. Contact said blogs and let them know they've won the award. (kay..)

4. State 7 things about yourself... (hmm.. blh...angkat bakul ni....)

  1. Anak sulung daripada 6 beradik...3 lelaki 3 pompuan selang bunga org tua kata....
  2. Tempat luahan perasaan mama ngan adik beradik lain....
  3. Alhamdulillah..telah hampir 12 thn bergelar isteri kepada..En..Hubby....yang tabah dan sabar melayan kerenah isterinya ni...
  4. Bekerja dan part-time business kecil-kecilan...
  5. Sangat suka kan sesuatu yang kreatif dan inovatif...
  6. Pantang menyerah sebelum kalah...Selagi boleh nakkan penyelesaian pada sesuatu masalah...sampai tak de arah dah nak settle camner...huhuhu..
  7. Berkawan biar beribu-ribu lemonnn....

2 comments:

E.L.I.Z.A said...

hye kak...sowie lambat dtg amik award...btw tQ so much ♥♥♥

mamaaerish@eb said...

ok... amik amik tau.... tq... wink